N-ацетилглюкозамін CAS#: 7512-17-6; ChemWhat Код: 1464309
Ідентифікація
Назва продукту | N-ацетил глюкозамін |
Молекулярна структура | |
CAS реєстраційний номер | 7512-17-6 |
Номер EINECS | 231-368-2 |
Номер MDL | MFCD00061615 |
Синоніми | 7512-17-6 Морський солодкий GreenNAG Біо-НАГ альдегідо-N-ацетил-D-глюкозамін ацетил-глюкозамін N ацетилглюкозамін CCRIS 9357 DTXSID3045855 N-[(2R,3R,4S,5R)-3,4,5,6-tetrahydroxy-1-oxohexan-2-yl]acetamide 2-Ацетамідо-2-дезоксиглюкоза EINECS 231-368-2 UNII-V956696549 NSC 400525 NSC 524344 2 Ацетамідо 2 Дезоксиглюкоза N-((2R,3R,4S,5R)-3,4,5,6-Tetrahydroxy-1-oxohexan-2-yl)acetamide АІ3-51898 DTXCID5032369 D-глюкоза, 2-(ацетиламіно)-2-дезокси- V956696549 НБК-400525 НБК-524344 D-глюкоза, 2-ацетамідо-2-дезокси- N-АЦЕТИЛГЛЮКОЗАМІН (USP-RS) N-АЦЕТИЛГЛЮКОЗАМІН [USP-RS] MFCD00136044 NCGC00159338-02 NCGC00159338-03 N-ацетилглюкозаміни N ацетил D глюкозамін Глюкозамін, N-ацетил- SCHEMBL19900 MLS006011606 N-АЦЕТИЛ ГЛЮКОЗАМІН D- 2 Ацетамідо 2 Дезокси D Глюкоза CHEMBL4303483 N-АЦЕТИЛГЛЮКОЗАМІН [MI] ЧЕБІ: 17411 ЧЕБІ: 59640 N-АЦЕТИЛГЛЮКОЗАМІН [DSC] HY-A0132 Tox21_111344 BBL033994 MFCD00061615 N-АЦЕТИЛГЛЮКОЗАМІН [WHO-DD] STK801800 AKOS005622647 DB00141 NCGC00159338-05 BP-13072 DS-18661 SMR002121580 CAS-7512-17-6 CS-0017447 S6257 -1200 AB01325684-02 EN300-7414561 ГЛЮКОПІРАНОЗА, 2-АЦЕТАМІДО-2-ДЕОКСІ-, D- N-Ацетил-D-глюкозамін-агароза, сольова суспензія BRD-K80653534-001-01-7 Q32030210 1186B229-E28C-4CF9-8146-EC06A584F821 ГЛЮКОЗАМІНУ СУЛЬФАТ КАЛІЮ ХЛОРИД ДОМІШКА А [ EP ДОМІШКА] 27555-50-6 |
Молекулярна формула | C8H15НЕМАЄ6 |
Молекулярна вага | 221.21 |
InChI | InChI=1S/C8H15NO6/c1-4(12)9-5(2-10)7(14)8(15)6(13)3-11/h2,5-8,11,13-15H,3H2,1H3,(H,9,12)/t5-,6+,7+,8+/m0/s1 |
InChI Key | MBBLBDJOUHNCFQT-LXGUWJNJSA-N |
Ізомерні SMILES | CC(=O)N[C@@H](C=O)[C@H]([C@@H]([C@@H](CO)O)O)O |
Фізичні дані
Зовнішній вигляд | Білий порошок |
Температура плавлення, °C | Розчинник (точка плавлення) |
218 | |
186 - 190 | етанол, діетиловий ефір |
197 | |
205 - 207 | H2O |
205 |
Опис (асоціація (MCS)) | Температура (асоціація (MCS)), ° C | Партнер (Асоціація (MCS)) |
Асоціація зі сполукою | 25 | H2O |
Spectra
Опис (ЯМР-спектроскопія) | Ядро (ЯМР-спектроскопія) | Розчинники (ЯМР-спектроскопія) |
Хімічні зрушення | 13C | D2O |
Час розслаблення спінової решітки (T1) | ||
Час спін-спінової релаксації (T2) | ||
ЯМР |
Шлях синтезу (ROS)
Conditions | вихід |
З Biolacta N5 в N,N-диметилгексанаміді при 30 ℃; pH=5; aq. буфер; Ферментативна реакція; регіоселективна реакція; Експериментальна процедура 4.5. Загальна процедура реакцій трансглікозилювання з використанням глікокон'югатів Загальна процедура: розчин 51.2 мг (0.17 М) п-нітрофеніл-β-d-галактопіранозиду (донор) і 188 мг (0.85 М) N-ацетилглюкозаміну (акцептор) в 1 мл зеленого розчинника (2 М)-буфера суміш попередньо врівноважували до 30 °C. Після цього до реакційної суміші додавали 155 мкмоль/хв (U) β-галактозидази. Реакцію контролювали за допомогою ВЕРХ УФ-виділення, а кінцеві продукти аналізували за допомогою ВЕРХ за допомогою випарного детектора світлорозсіювання (ELSD). Реакцію зупиняли нагріванням зразка при 100 °C протягом 5 хв. Виділення дисахаридів проводили вуглецем/целітом (50% m/m), хроматографією, колонку елюювали milliQ водою та градієнтом етанолу (від 5% до 15% об./об.). [21] і [26] Структури дисахаридів (Gal-β(1→4)GlcNAc і Gal-β(1→6)GlcNAc) були визначені за 1H і 13C ЯМР (D2O, 700 МГц), спектри були ідентичними попереднім посиланням. [21], [26] і [27]Для визначення впливу небілкових речовин, присутніх у препараті Біолакта, на вихід реакції проводили реакції трансглікозилювання з використанням напівочищеного (ліофілізованого) ферменту. Найкращі розчинники були обрані з огляду на попередні результати, використовуючи неочищені екстракти та встановлюючи реакції з напівочищеними ферментами. Умови трансглікозилювання були такими ж, як зазначено вище, і реакцію контролювали за допомогою ВЕРХ-ELSD. Для функціоналізованих дисахаридів використовували той самий протокол, який описано раніше, і додавали різні глікокон’югати як акцептори. Розчин 51.2 мг (0.17 М) pNP-β-Gal (донор) і різні моносахариди функціоналізували 1 і 2 (0.51 М). | 86% |
З триетилфосфатом; ацетат натрію; β-галактозидаза У воді при 30 ℃; галактозилювання; Ферментативна реакція; |
Безпека та небезпеки
Заяви ГСЗ про небезпеку | Не класифікується |
Джерело: Європейське агентство хімічних речовин (ECHA)
Примітка щодо ліцензії: Використання інформації, документів та даних із веб-сайту ECHA регулюється умовами цього Юридичного повідомлення та іншими обов'язковими обмеженнями, передбаченими чинним законодавством, інформація, документи та дані, доступні на ECHA веб-сайт може бути відтворений, розповсюджений та / або використаний повністю або частково для некомерційних цілей за умови, що ECHA визнана джерелом: “Джерело: Європейське агентство хімічних речовин, http://echa.europa.eu/”. Таке підтвердження повинно міститися в кожній копії матеріалу. ECHA дозволяє та заохочує організації та приватних осіб створювати посилання на веб-сайт ECHA за таких сукупних умов: Посилання можна робити лише на веб-сторінки, які містять посилання на сторінку юридичного повідомлення.
URL-адреса ліцензії: https://echa.europa.eu/web/guest/legal-notice
Назва запису: (1-ціано-2-етокси-2-оксоетиліденаміноокси) диметиламіно-морфоліно-карбеній гексафторфосфат
URL-адреса: https://echa.europa.eu/information-on-chemicals/cl-inventory-database/-/discli/details/213446
Опис: Інформація, подана тут, узагальнена на основі “Нотифікованої класифікації та маркування” з інвентаризації звітів про випуск та звіт ECHA. Детальніше: https://echa.europa.eu/information-on-chemicals/cl-inventory-database
Інші дані
зберігання | Тривалий час зберігається при кімнатній температурі; Герметично закрити і тримати подалі від світла. |
Використовуйте візерунок |
N-ацетилглюкозамін — це універсальний інгредієнт, який широко використовується у фармацевтиці, косметиці, харчових добавках і біомедичних матеріалах. Його основні джерела включають екстракцію тварин і мікробну ферментацію. У фармацевтичній галузі він допомагає покращити здоров’я суглобів, сприяє синтезу хрящової матриці хондроцитами, покращує відновлення хряща та полегшує біль у суглобах. Будучи похідним глюкозаміну, він підтримує здоров’я шкіри та відновлення тканин. У косметиці стимулює синтез гіалуронової кислоти (ГК), підвищуючи зволоження шкіри. Він також відновлює шкірний бар'єр, зменшуючи почервоніння та чутливість, одночасно прискорюючи оновлення клітин епідермісу та сприяючи загоєнню ран. |
Супутні хімічні речовини
Придбати реагент | |
Немає постачальника реагенту? | Надішліть швидкий запит на адресу ChemWhat |
Хочете бути вказаними тут як постачальники реагентів? (Платна послуга) | Натисніть тут, щоб зв’язатися ChemWhat |
Схвалені виробники | |
Хочете бути внесеним до списку схвалених виробників (потрібне затвердження)? | Будь ласка, завантажте та заповніть ця форма і надіслати назад до затверджені виробники@chemwhat.com |
Зверніться до нас за іншою допомогою | |
Зв'яжіться з нами для отримання іншої інформації або послуг | Натисніть тут, щоб зв’язатися ChemWhat |